מטרת המחקר של הקבוצה של Kario ביפאן היתה לבדוק קשרים בין פעילות גופנית במשך היום (ע"י מכשיר רב-רגישות actisensitivity) ומצב צניחת הלילה בלחץ הדם (dipping) וקפיצת הבוקר של לחץ הדם. תוך שימוש במכשיר רב-רגישויות בוצע ABPM בבסיס במשתתפי מחקר זה שסיימו פעילות גופנית. הנתונים בקרב 2,692 (גיל ממוצע 69.9, BMI ממוצע 24.8, 53.6 גברים) עברו עיבוד. אלו עם תגובה גדולה יותר הראו דפוס של שכיחות גדולה של צניחה לילית קיצונית בלחץ הדם הלילי וקפיצת בוקר מוגזמת כאשר אלו עם רגישות שלילית הראו ערכי לחץ דם גבוהים יותר בלילה ועלייה בדפוס של risers (לחץ הדם הלילי גדול מאשר לחץ הדם היומי). התוצאות נשארו מובהקות גם לאחר תקנון לפעילות הגופנית במשך 24 שעות.
Tomitani N, Hoshide S, Kanegae H, Kario K; HI–JAMP Study Group. Daytime actisensitivity predicts nocturnal dipping patterns and morning surge in blood pressure: the Home-Activity ICT-based Japan Ambulatory Blood Pressure Monitoring Prospective study. J Hypertens. 2024 Dec 1;42(12):2164-2172.
הערה
מחקר זה הוא הראשון שבדק את הקשרים בין מדד חדש של תנודתיות בלחץ דם, רגישות פעילות יומית ודפוסי לחץ דם ניידים לאורך 24 שעות, כולל דפוס ירידת לחץ הדם הלילי וקפיצת הבוקר באמצעות מכשיר ניטור רב-חיישני בלחץ דם באוכלוסייה גדולה בסביבה אמתית. השונות בלחץ הדם מושפעת מתפקוד אוטונומי לקוי ומנוקשות עורקים ויכולה להוביל לעיצוב מחדש של כלי הדם שמגביר את הסיכון למחלות CV .