לפניכם סקירת העיתונות לחודש פברואר מאת פרופ' יודפת.
האם חוסר איזון של חיידקי המעי גורם ליל"ד בדום נשימה חסימתי בשינה? – מחקר בחולדות.
מטרת המחקר שנערך בטקסס היתה לבדוק את ההנחה שחוסר איזון של חיידקי המעי (dysbiosis) תורם ליל"ד בדום נשימה חסימתי בשינה במודל של חולדות.
להמשיך לקרואטיפול באלופורינול בחולי יל"ד קשור בשיעור נמוך יותר של אירועים כליליים ומוחיים בקשישים.
טיפול באלופורינול מוריד את לחץ הדם במתבגרים ולו השפעות מגינות וסקולריות נוספות. מטרת המחקר הבריטי היתה לבדוק את ההיפותיזה שטיפול באלופורינול ישפר את נקודות הסיום הקרדיו-וסקולריות בקשישים.
להמשיך לקרואחוקרי מחקר SHOT) Stroke in Hypertension Optimal Treatment) החליטו להמשיך במחקר.
השאלה שנשאלה ע"י החוקרים היתה האם קיימת הצדקה להמשיך במחקר SHOT שנערך ע"י החברות ליל"ד של אירופה וסין לאחר שהתקבלו תוצאות של מחקר SPRINT.
להמשיך לקרואיל"ד של החלוק הלבן ויל"ד ממוסך קשורים בשיעור גדול של אירועים קרדיו-וסקולריים בהשוואה לנורמוטנסיביים – עיבוד מ – Dallas Heart Study
מטרת המחקר שנערך במסגרת Dallas Heart Study היתה לבדוק את הפגיעה באברי מטרה והאירועים הקרדיו-וסקולריים בחולי יל"ד של החלוק הלבן.
להמשיך לקרואהתיפקוד האורכי וההיקפי של החדר השמאלי מופרע באנשים עם תסמונת החלוק הלבן
מטרת מחקר ה"חתך" הסרבי-איטלקי היתה להשוות שיבושים בחדר השמאלי באנשים עם תסמונת החלוק הלבן לעומת נורמוטנסיביים וחולים עם יל"ד קבוע.
להמשיך לקרואיל"ד של החלוק הלבן הוא גורם סיכון לתחלואה ותמותה קרדיו-וסקולרית אבל פחות מהסיכון של יל"ד קבוע – מטה-אנליזה.
מטרת המטה-אנליזה שנערכה ע"י 3 חוקרים מארה"ב, אנגליה ויוון היתה לסקור מחקרי עוקבות בהן נבדקה השפעת יל"ד של החלוק הלבן בהשוואה בנורמוטנסיביים וחולי יל"ד קבוע על האירועים הקרדיו-וסקולריים ותמותה, שבץ מוחי ותמותה מכל סיבה.
להמשיך לקרואהאם צריכה מתונה עד בינונית של אלכוהול מעלה את לחץ הדם ומהירות הדופק בערות בחולי סוכרת מסוג 2 ומורידה אותו בשינה ללא כל השפעה על גורמי הסיכון הקרדיו-וסקולריים?
מטרת המחקר האוסטרלי היתה לבדוק השפעות של צריכת אלכוהול על לחץ הדם בניטור אמבולטורי למשך 24 שעות, על מהירות הדופק, HDL, פיברינוגן, CRP, הומוציסטאין ואיזון הסוכרת בחולי סוכרת מאוזנים.
להמשיך לקרואBMI גבוה וסבולת אירובית נמוכה בגיל הבגרות מנבאים התפתחות יל"ד בגיל הביניים.
מטרת המחקר הנוכחי היתה לבדוק את ההשפעות ההדדיות של BMI והכושר הגופני על הסיכון ליל"ד בעוקבה לאומית גדולה של מגדר זכרי בשבדיה.
להמשיך לקרואהאם תדירות קטנה של ארוחות היא חזאית להתפתחות של יל"ד חדש, להתקדמות לחץ הדם ולקשיות העורקים?
מטרת המחקר שבוצע ביוון היתה להעריך באופן פרוספקטיבי את כושר החיזוי של תדירות הארוחות על התקדמות טרשת העורקים והתפתחות יל"ד חדש במשך מעקב של 5 שנים במבוגרים ללא מחלה קרדיו-וסקולרית.
להמשיך לקרוא