עורך: פרופ' יודפת
תאריך: 15/04/2016
לפניכם סקירת עיתונות נוספת לחודש אפריל מאת פרופ' יודפת.
האם קיימת הצדקה לשימוש בפוליפיל (polypill) למניעת אירועים קרדיו-וסקולריים באנשים בסיכון גבוה אבל ללא יל"ד או יל"ד קל? – מחקר HOPE-3
מטרת מחקר HOPE -3 (Heart Outcomes Prevention Evaluation) היתה לבדוק את השפעת מינון מתון של סטטין חזק - רוזובסטטין במינון של 10 מ"ג (ללא ניטור רמת השומנים) לעומת פלצבו, שילוב קבוע של ARB - קנדסרטן 16 מ"ג עם דיורטיקה - הידרוכלורתיאזיד 12.5 מ"ג (ללא יעד לחץ הדם) לעומת פלצבו ואת השילוב של שני הטיפולים לעומת פלצבו כפול במניעת אירועים קרדיו-וסקולריים גדולים באנשים עם סיכון קרדיו-וסקולרי בינוני להמשיך לקרואהאם שוקולד עתיר-פלבנול משפר את תיפקוד העורקים ואת ביצועי הזיכרון בעבודה ומבטל את ההשפעה הרעה של מחסור בשינה בבריאים?
מתן שוקולד עתיר-פלבנול מבטל את ההשפעה השלילית של המחסור בשינה באנשים בריאים. מעניין גם שתוצאות המחקר מראות שפלבנולים של קקאו יעילים גם בביצוע עבודות שדורשות זיכרון שמופרעות באופן ספציפי במחסור בשינה. להמשיך לקרואהורדת לחץ הדם ע"י ARB למשך שנה באנשים עם תינגודת כלייתית וסיכון גנטי ליל"ד אינה מונעת התפתחות יל"ד עתידי.
מטרת המחקר שבוצע בדנמרק היתה לבדוק האם טיפול במשך שנה בקנדסרטן יוריד את התנגודת העורקית האפרנטית (afferent) וימנע התפתחות של יל"ד במשך 10 שנות מעקב בצאצאים של הורים ששניהם סובלים מיל"ד להמשיך לקרואשילוב נוגדי המערכת רנין-אנגיוטנסין עם חסמי תעלות הסידן בחולי יל"ד הוא היעיל ביותר לרגרסיה (לטובה) של הפרעה בדידה בתיפקוד הדיאסטולי של החדר השמאלי.
מטרת המחקר האיטלקי היתה לבדוק את יעילות הורדת לחץ הדם והשפעתם של שילוב קבוע של תרופות בחולי יל"ד שאינם מטופלים עם הפרעה בדידה בתיפקוד הדיאסטולי של החדר השמאלי. להמשיך לקרואהאם שונות גדולה בלחץ הדם הסיסטולי בנורמוטנסיביים במבחני מאמץ חוזרים היא חזאית להתפתחות עתידית של יל"ד.
מטרת המחקר שבוצע במרכז הרפואי שיבא היתה לבדוק האם שונות בלחץ הדם הסיסטולי במבחן מאמץ יכולה לנבא התפתחות של יל"ד חדש בנורמוטנסיביים להמשיך לקרואהאם ניתן לתרגם את תוצאות מחקר SPRINT לפרקטיקה היום יומית?
תרגם תוצאות מחקר SPRINT לפרקטיקה היום יומית"- למי מכוונת הורדת לחץ הדם מתחת ל – 120 ממ"כ?
- האם יש חשיבות לשיטות מדידת לחץ הדם להשגת היעד הסיסטולי מתחת ל – 120 ממ"כ?
- האם יעד הטיפול במרפאה הוא לחץ דם סיסטולי של 120 ממ"כ או האם הנחיות בעתיד יציעו מטרה שונה?
- כיצד אוכל להגיע ליעד הסיסטולי בחולים שלי?
- האם יש חשיבות לסוגי התרופות כדי להגיע ליעד של 120 ממ"כ?