עורך: פרופ' יודפת
תאריך: 06/08/2015
לצערי, לא יכולתי להשתתף הפעם בכנס. עברתי על כל תקצירי המחקרים שהוצגו בכנס ולא התרשמתי שקיימת פריצת דרך במקצוע אבל ומתוכם בחרתי מספר מחקרים.
האם מגמת הירידה שנמצאה בארץ בחומרת השבץ המוחי החד (או TIA) או בנכות במעקב קשורה באיזון טוב יותר של לחץ הדם?
מטרת המחקר שבוצע בארץ במסגרת (The National Acute Stroke Israeli Survey (NASIS היתה לבדוק מגמות בלחץ הדם בחולים שאושפזו בגלל שבץ מוחי חד או TIA בעשור האחרון.
להמשיך לקרואהאם למדידת לחץ הדם בבית יש רגישות נמוכה לאיבחון של יל"ד של החלוק הלבן או יל"ד ממוסך?
מטרת המחקר הסיני היתה לבדוק את מידת הדיוק של מדידת לחץ הדם בבית באיבחון של יל"ד של החלוק הלבן ויל"ד ממוסך בהשוואה לניטור אמבולטורי.
להמשיך לקרואמדידות לחץ הדם בבית למשך 3 במקום 7 ימים נמצאות בתאום טוב עם ניטור אמבולטורי של לחץ הדם.
מטרת המחקר שבוצע ביוון היתה לבחון האם הנחיות החברה האירופית ליל"ד למדידת לחץ הדם בבית במשך 7 ימים יהיו בתאום טוב עם ABPM גם אם יבוצעו במשך 3 ימים בלבד בחולי יל"ד מטופלים ולא מטופלים.
להמשיך לקרוא